Knižní novinky za březen 2015

Pro holky

Lucka a kouzelný prstýnek (Alice Downer; CPress)

Dvanáctileté Lucce přijde balíček, který ale není adresovaný jí, nýbrž nějaké naprosto cizí dívce. Lucka ho však přesto otevře a zaplete se díky tomu do neuvěřitelného dobrodružství. V balíčku byl totiž kouzelný pletací stav a gumičky na pletení. Stav ji přenese do cizího kouzelného světa, ve kterém čeká na Lucku mnoho překážek a úkolů. Jak se s tím dokáže vypořádat?

Anna a Anna (Charlotte Inden; Albatros)

Anna a Jan jsou kamarádi, ti nejlepší. Jenže Anna se do Jana zamiluje. Než z toho stihne něco vzniknout, Jan se odstěhuje, až do Amsterdamu. V Annině stýskání jí pomáhá babička, která se jmenuje stejně jako ona a dobře rozumí jejímu smutku. Proto Anna řekne babičce jako první, když jí přijde psaní od Jana, a také babička pouze Anně říká o jakémsi Henrim, zvláštním tajemném cizinci. Kniha plná lásky a dopisů, která by ti určitě neměla utéct.

Deníček šílený holky (Lisa Papademetriou, James Patterson; CooBoo)

Přečti si deník puberťačky Cuckoo Clarkové, která je úplně praštěná a šílená a hlavně se s tím netají. Trápí se všemožnými věcmi, jaké jen holku v jejím věku trápit mohou - nervová zhroucení, nenávistní i nenávidění spolužáci, romantické krize, bláznovství a učitelé, kterým říká mučitelé. Zjisti, jak se s těmito problémy vypořádává ona.

Modrá krev (Thomas Brezina; Fragment)

Viktorie si na prázdniny zařídí jazykový pobyt v Anglii. Dcera jejích hostitelů je na první pohled milá, ale ve skutečnosti Viktorii všude pomlouvá a říká ostatním, jaká je to husa z vesnice. Viktorie je samozřejmě nešťastná a v cizí zemi si připadá opuštěně. Pak se jí ale do ruky dostane starý deník napsaný před více než sto lety princeznou Philippou a všechno se změní. Viktorie se záhadným způsobem ocitá v její kůži a prožívá její příběh. Jak je to možné? Opravdu se přenesla do minulosti?

Trochu vážně

Krvavá Máry a jiné strašidelné historky (Petr Janeček; Plot)

Máš ráda dnes již klasické strašidelné historky, u kterých určuješ, zda se opravdu staly či nikoli? Povídky a historky, které v knížce najdeš, se všechny údajně staly. Nebo aspoň to tak tvrdí lidé, kteří je vypravují. Pravdu nejspíš už nikdy nikdo nezjistí... Autor Petr Janeček přináší ty nejlepší a nejznámnější české strašidelné historky společně v jedné knížce.

Země bledulek (Ilona Pluhařová; Silenka)

Téma knížky, příběhy dětí, které trpí závažným onemocněním krve, je sice vážné, ale vše je psané optimisticky a úsměvně. Hlavní hrdiny tak čekají nejen vážné epizody týkající se jejich nemoci, ale i veselé příběhy. Autorka se snaží ukázat, že i děti s tímto onemocněním jsou pořád děti, chovají se stejně a potřebují podobné zacházení.

Tlukot mého srdce (Alf Kjetil Walgermo; CooBoo)

Hlavním hrdinkám Jenny a Amandě je už skoro čtrnáct. Jako spoustu holek v jejich věku je baví třeba nakupování oblečení a prožívají poměrně normální život pubertálních slečen. Dokud se v jejich životě neobjeví David, do kterého se Amanda naprosto bezhlavě zamiluje. Vypadá to skoro až idilicky, jenže jednoho dne se Amanda probudí v nemocnici. Její jedinou záchranou je transplantace srdce, které musí být samozřejmě správné. Jak Amanda všechno zvládne? Podaří se pro ni sehnat vhodné srdce? A co její láska s Davidem?

Zábava

Testy pro správné holky (Anne-Sophie Jouhaneau; Knižní klub)

Baví tě testy, které připravujeme na HPD? Pak tě určitě budou bavit i tyhle. Jsi tajná agentka, nebo hvězda? Zlá macecha, nebo Sněhurka? Milionářka, princezna, nebo dobrodružka? Užij si spoustu zábavných testů a zjisti, co jsi doopravdy zač a jak tě vnímají ostatní.

365 nápadů, jak se bavit v přírodě (Jamie Ambrose; Slovart)

Že by ses ráda vydala do přírody, ale nevíš, co bys tam celé hodiny dělala, když v ní chybí wifi signál? Rozhodně to není neřešitelný problém. Otevři tuto knihu a najdi v ní 365 zajímavých tipů na pobyt v přírodě, a to třeba na zahradě, na výletě nebo na různých výpravách. Nejlepší je vzít si knihu s sebou, většinou nepotřebuješ nic speciálního z domova, ale postačí ti opravdu jen přírodní materiály.

Duhové gumičky (Andrea Vachová; Grada)

Duhových gumiček Rainbow Loom není nikdy dost. Pokud sdílíš tento názor, určitě budeš nadšená i z další knížky o gumičkách. Najdeš v ní návody nejen na náramky, ale také na všelijaké další módní doplňky jako přívěšky a ozdoby.

Klasické české hry pro kluky a holky (Fragment)

V této obrazové publikaci najdeš návody na všemožné klasické české hry. Pokud tedy nevíš, jak se hraje například Krvavý koleno nebo Polívka se vaří, a přesto by sis chtěla zahrát a některé hry vyzkoušet, je tato kniha přesně pro tebe. Stačí vyrazit do parku nebo na hřiště. Někdy se ti bude hodit míč, skákací guma nebo křídy, jindy nepotřebuješ vůbec nic.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 17. 04. 2015   |   Zobrazeno: 7030x

Témata článku:Rady a tipy,Knížky

Komentáře

Horse456(všechna zvířata by měla b...)

TLUKOT MÉHO SRDCE smajlsmajl místy mi bylo až smutno z osudu Amandy... Taky ráda jezdím na kole a představa, že by se mi mělo přihodit to samé je skličující smajl Ale ta knížka je sama o sobě SUPROVÁ! Kdo může aˇsi ji přečte smajl

Horse456To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

kočkaAK2(Raphaelus)

Je super že je tady alespoň něco o knihách, ale nej knihy by tady být nemohly? A co takhle udělat hlasování, aby každá dívka tady od několikátého do několikátého někam napsala svou nej knihu a z toho by se udělalo něco dalšího do Magazínu!
Kdo souhlasí se mnou?

(Pokud možno ať dá + smajl)

kočkaAK2To se mi líbí +7 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.